Το τελευταίο γνωμικό που κατατέθηκε

Ο Χρύσιππος ο Σολεύς είπε: " "Θα συμπεραίναμε στην περίπτωση ενός όμορφου σπιτιού ότι χτίστηκε για τους ιδιοκτήτες τους και όχι για ποντίκια. Οφείλουμε επομένως, με τον ίδιο τρόπο, να θεωρούμε το σύμπαν σαν το σπίτι των θεών.""

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Γράμμα στον Ελληνικό Λαό

Σήμερα καθώς περπατούσα πλάι στα κανάλια του Άμστερνταμ, είδα ένα μπουκάλι να επιπλέει. Το κοίταξα καλύτερα γιατί είχε πώμα και ένα χαρτί διπλωμένο μέσα. Η περιέργεια νίκησε την αδιάφορη γενικά φύση μου και το μάζεψα. Όταν το άνοιξα και έβγαλα το χαρτί δεν πίστευα τα μάτια μου. Ένα γράμμα στα ελληνικά με αποδέκτη τον ελληνικό λαό! Και απ' όλο το τσούρμο που σουλατσάριζε γύρω μου μόνον εγώ, πιθανόν ο μόνος Έλληνας, το πήρε χαμπάρι. Αυτό δεν είναι σύμπτωση είπα και έφυγα γραμμή για το σπίτι όπου το αντέγραψα για σας, τον Ελληνικό λαό. Έγραφε λοιπόν το γράμμα:


"Ελληνικέ λαέ σου γράφει ένας γραφικός ξενιτεμένος. Ένας αφελής ξενιτεμένος ο οποίος δεν άντεξε από αυτά που έβλεπε και άκουγε γύρω του και αποχωρίστηκε την μεγάλη του αγάπη την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο τα σκάνδαλα, τα ΜΜΕ, ο πολιτισμός που πλέον δεν υπάρχει, αλλά κυρίως η συμπεριφορά σου, αγαπητέ λαέ μου.

Και εξηγούμαι.
Καταρχήν όταν λέω Ελληνικέ λαέ απευθύνομαι κυριώς στους ψηφοφόρους της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί αριθμούν κοντά στα 6.000.000 ψυχές. Όχι ότι το άλλο 1.οοο.οοο ψηφοφόροι δεν μ' έχει απογοητεύσει αλλά εν πάσει περιπτώσει υπάρχουν κάποια μικρά ελαφρυντικά! Εσάς κατηγορώ κάθε μέρα που ξυπνάω εδώ στην ξενιτιά. Και πριν προλάβετε να μου πείτε σαν πολλά δεν μας τα 'πες ρε ψώνιο σας κατηγορώ και για ότι στραβό έχει η χώρα μας. Και έχει τόσα πολλά! Σας λέω ότι εσείς φταίτε από το ότι η διάβαση για τον ανάπηρο είναι
μπλοκαρισμένη από κάποιο παρκαρισμένο αμάξι, μέχρι και για το πλαστικό μπουκάλι που θα δω πεταμένο στο δάσος ή στην παραλία. Εσείς φταίτε για την γραφειοκρατία, την έλλειψη ισότητας, ισονομίας και δημοκρατίας στον τόπο μας. Είστε τόσο μικρόψυχοι και ανεγκέφαλοι όλοι σας που με κάνατε να σας μουτζώσω και να φύγω. Μόνο αηδία μου προκαλούσατε. Σας έβλεπα κάθε μέρα στα κανάλια, στο ίντερνετ να βρίζεστε και να αλληλοκατηγορείστε αλλά να μην κάνετε τίποτα και ντρέπομουν που μιλάω την ίδια μ'εσάς γλώσσα!

Κιόμως , τι περίεργο πράμα. Άμα κοιτούσα τον καθένα σας ξεχωριστά δεν είσασταν πάντα έτσι όπως σας περιγράφω. Σχεδόν όλοι σας έχετε διαλέξει κάποια πρόσωπα που προτιμάτε για να τους δείχνετε αγάπη και παρατηρώντας σας βλέπω έναν άλλο εαυτό σας, έναν ανώτερο άνθρωπο που τι έκπληξη, χαίρεσαι να τον βλέπεις! Σ'αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο, τον ανώτερο απευθύνομαι μ' αυτό το γράμμα που γνωρίζω καλά ότι υπάρχει στον καθένα από εμάς, καλά κρυμμένος, κάτω από επιθυμίες, καθημερινές σκοτούρες και μικροπρεπισμούς.

Για ένα και μοναδικό λόγο σας γράφω που όμως τυχαίνει να είναι κοινός σε όλους μας. Σας γράφω για την Ελλάδα μας. Δεν είμαι εθνικιστής, είμαι ένας πατριώτης έστω και μακρυά απ'την πατρίδα του, αλλά γνωρίζω ότι όλοι ενδιαφέρεστε για αυτόν τον τόπο που τόσα έχει τραβήξει, γιατί τον θέλετε καλύτερο για εσάς, για τα παιδιά σας, για τις μελλοντικές γενιές. Εδώ νομίζω όλοι συμφωνούμε, όλοι γινόμαστε ΈΝΑ!
Μόνο έτσι ενωμένους (μ'ενα υψηλό ιδανικό) δεν μπορεί να μας χωρίσει μια γελοία πολιτική προτίμηση η οποία παρά τα χτυπητά της χρώματα είναι τελείως άχρωμη! Ναι ακόμα και τα ονόματα που χρησιμοποιούν είναι κατ' ευφημισμό! Εγώ, όχι αυτοί, θέλω μια ΝΕΑ δημοκρατία σ'αυτόν τον τόπο. Εγώ, όχι αυτοί, θέλω ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ σοσιαλισμό στην Ελλάδα που θα δουλεύει για τους πολίτες και όχι για την παράταξη. Αλλά αυτοί που φέρουν αυτά τα βαρυσήμαντα ονόματα για να μας χαϊδεύουν τ' αυτιά, έχουν προ πολλού ξεπεράσει το στάδιο της ακαταλληλότητας. Εδώ και πολλά χρόνια παίζουν πάνω στα τεντωμένα νεύρα μας το κατεστρεπτικό τους παιχνίδι ως οι επικινδυνότεροι!

Σε μια ηλιθιότητα σας βρίσκουν έδαφος και πατάνε. Στην ξεροκέφαλη προτίμηση σας που χάνεται στα βάθη των χρόνων και κληρονομείται από πατέρα σε υιό! Μ' αυτήν την ηλίθια προτίμηση μπορούν και σας κυβερνούν 50 χρόνια τώρα. Είστε τόσο κοντόφθαλμοι που πολλοί από εσάς είναι περήφανοι που διώξατε το βασιλιά αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι έχετε 2 στη θέση του, που εναλλάσονται!

Αλλά δεν εθελοτυφλείτε μόνο στις πολιτικές σας προτιμήσεις. Είστε τυφλοί και στον τρόπο που ζείτε. Έχετε βρει πραγματικά ενδιαφέροντα πράγματα για να επιθυμείτε, όνειρα για να κυνηγάτε. Ώ, ανθρωπάκια, ανακαλύψατε τον υλικό κόσμο και σας άρεσε τόσο πολύ που είστε διατεθιμένοι να δουλεύετε μια ζωή σαν σκλάβοι γιαυτόν! Θέλετε μεγάλο αμάξι, μεγάλο σπίτι, μεγάλη τηλεόραση, πλυντήριο πιάτων, και ότι άλλο σας κατέβει στο άδειο σας κεφάλι. Λεφτά, λεφτά και πως θα τ' αποκτήσετε είναι η μοναδική σας έγνοια. Και δεν έχει σημασία αν τα έχετε ή όχι γιατί ούτως ή άλλως όρθιοι, καταμεσήμερο ονειρεύεστε ξυπνητοί και κάνετε χιλιάδες υπολογισμούς για το πως θα τα ξοδέψετε, αν φτάνουν γιαυτό ή για εκείνο και σπαταλάτε το νόμισμα που είναι πολύ πιο πολύτιμο, το χρόνο σας, την ίδια σας την ζωή!


Σε τι διλήμματα αμφιταλαντεύεστε άνθρωποι; Τόσο πολύ έχετε χάσει τον δρόμο σας πλέον; Έχετε ξεχάσει ότι προέρχεστε από προγόνους που τους άρεζε να φιλοσοφούν την ζωή, να μιλάνε για την αρετή; Τι θ'απαντήσετε σ'ένα παιδί που θα σας ζητήσει ένα καλύτερο μέλλον και θα σας ρωτήσει γιατί δεν ζείτε με τις αξίες που σας άφησαν διαθήκη οι πρόγονοί σας; Τι σας παίρνει τα μυαλά και έχετε επιλέξει αυτό τον τρόπο ζωής; Το ψέμα πάνω απ'την αλήθεια, το κέρδος πάνω απ'τη βοήθεια, την επιθυμία πάνω από την αρετή. Δεν βλέπετε τυφλοί ότι αυτός ο τρόπος ζωής ευθύνεται για όλα τα στραβά για τα οποία καθημερινά διαμαρτύρεστε; Δεν βλέπετε ότι ζείτε την μοναξιά σε μια κοινωνία που συνωστίζεται στα supermarket; Δεν ακούτε ότι ενώ μπορείτε πλέον να βάλετε στο τραπέζι σας ότι σκεφτεί ο νους σας γύρω σας οι άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε γίνονται όλο και περισσότεροι; Δεν νοιώθετε ότι παρά την πολυδιαφημισμένη ευμάρεια που έχει κατακτήσει ο πολιτισμός μας γινόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο δυστυχισμένοι; Τόσο πολύ έχετε χάσει το φως σας; Μετανοείτε κύριοι! Όχι με την έννοια που μας έχουν μάθει δηλαδή λυπάμαι, μετανιώνω για κάποιο κακό που έκανα, αισθάνομαι θλίψη γι΄ αυτό και επιδιώκω να το επανορθώσω. Όχι, προς Θεού! απλά αλλάζοντας μυαλά (νόηση), ότι ακριβώς εννοεί και η λέξη...

Αρκετά! Αυτό το γράμμα το γράφω για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να σας φέρω προ των ευθυνών σας, αν υπάρχει ακόμα ελπίδα να γίνει κάτι τέτοιο! Θα πρέπει ο καθένας σας πριν βρίσει και κοροϊδέψει (τι θα κοροϊδέψεις όμως νεοέλληνα, που άλλο τίποτα δεν έμαθες να κάνεις στη ζωή σου; έναν αφελή ξενιτεμένο;) να σκεφτεί πολύ σοβαρά αυτά που διάβασε, να τα συζητήσει με φίλους και γνωστούς, στη δουλειά, στο σχολείο, στο καφενείο, στο σπίτι του. Για αρκετό διάστημα. Πρέπει να κατανοήσει τι είδους αλλαγή θα επιφέρει αυτό στη ζωή του. Στην συνέχεια θα κληθεί από την ίδια την συνείδηση του (όση του έχει απομείνει) να πάρει μια απόφαση για το αν θέλει να παραμείνει ως έχει, ή αν θέλει ν' αλλάξει ζωή.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την διευκόλυνση του πρώτου. Γιατί δεν αρκεί η έντιμη στάση ζωής που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να επιτευχθεί από την μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να υπάρχουν και συνθήκες που θα κάνουν την μετάβαση αν όχι πιο εύκολη τουλάχιστον πιθανή. Και αυτή η συνθήκη είναι η θεραπεία του ασθενή. Κύριοι το πολιτικό μας σύστημα νοσεί. Έχει γάγγραινα. Είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις και το συφοριασμένο μέλος πρέπει να κοπεί από την ρίζα! Μιλάω για πλήρη απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος. Αλλαγή του εκλογικού νόμου τώρα. Όχι πλέον διάσημα ή έστω γνωστά πρόσωπα στο πολιτικό σκηνικό.
Εν ανάγκη επιστροφή στις ρίζες μας. Κλήρωση σε πρώτο στάδιο αντί για ψηφοφορία. Οι λύσεις υπάρχουν ή θα βρεθούν, σημαντικότερο είναι να ξεφορτωθούμε την σαπίλα. Και την εσωτερική μας αλλά κυρίως την εξωτερική, επειδή μας προκαλεί. Αν δεν φροντίσουν γιαυτό αυτοί οι χαραμοφάηδες που εσύ έχεις εκλέξει, τότε στις επόμενες εκλογές δείξε έμπρακτα την απαξίωση σου. ΛΕΥΚΟ - ΑΚΥΡΟ - ΑΠΟΧΗ. Τίποτα άλλο. Καμμία πλεόν ανοχή! Αυτή είναι η απόφαση που πρέπει να πάρεις και να τηρήσεις Ελληνικέ λαέ και αν δεν την πάρεις, μάρτυς μου ο Θεός, ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ!


ΥΓ.1. Όπως θα προσέξες ελληνικέ λαέ, το γράμμα είναι ανώνυμο αλλά τις μομφές είμαι σίγουρος ότι προσυπογράφουν όλοι οι πρόγονοι μας αλλά και όλοι οι μελλοντικοί απόγονοι μας!

ΥΓ. 2. Αυτό το γράμμα είναι άποψη του συγγραφέα του ότι πρέπει να το διαδώσεις όπου μπορείς. Αν σε άγγιξε και νομίζεις ότι μπορεί να καταφέρει κάτι η συζήτηση του, στείλτο όπου μπορείς, συζήτα το όσο μπορείς."

11 σχόλια:

  1. Μάλλον ο Ρουσόπουλος τόγραψε το "γράμμα" . Μόνο αυτός ξέρει απο γκαιμπελίστικη παραπληροφόρηση.
    ΓΙΑΤΙ φίλε μου ΑΓΝΩΣΤΕ αρθρογράφε, αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλεις να χτυπήσεις το δικομματισμό, η πρότασή σου περί αποχής , λευκού και άκυρου είναι ΟΤΙ καλύτερο ΥΠΕΡ του δεικομματισμού. Δηλάδή σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο , τα ποσοστά των κομμάτων που λαμβάνουν μέρος στις Εθνικές εκλογές ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ 3% , αυτές οι ψήφοι ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ -έστω και με ΕΝΑΝ ψήφο- Κόμματος! Τ ο ίδιο συμβαίνει με κάθε ΛΕΥΚΟ και ΑΚΥΡΟ. ΟΛΑ προσμετρώνται ΥΠΕΡ του ΠΡΩΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Βλέπεις λοιπόν τι ΤΕΡΑΣΤΙΑ βλακεία είναι το ΛΕΥΚΟ, το ΑΚΥΡΟ και η ΑΠΟΧΗ? Ξ΄έρεις ότι η ΝΔ εκλέχτηκε ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ, με 29,5% επι του συνόλου των ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ και ΟΧΙ των ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ?????
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ αφήστε τις βλακείες γιατί έτσι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ προωθείε ΚΑι το δικομματισμό ΚΑΙ τη ΝΔ, ή το ΠΑΣΟΚ. ΟΛΑ τα άλλα είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!
    Φιλικά
    Αργύρης Σιδέρης
    SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Αργύρη,

    Όπως πολύ σωστά αναφέρεις τα αποτελέσματα δίνονται επί συνόλου ψηφισάντων και όχι ψηφοφόρων. Και ακριβώς λόγω αυτού του γενγονότος στις τελευταίες εκλογές το 30% περίπου των ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ αποφάσισε για το υπόλοιπο 70% (http://sobaresapopseis.blogspot.com/2008/10/blog-post_22.html)

    Εσύ τώρα λες ότι αυτό είναι δημοκρατία και δεν θέλεις να το απαξιώσουμε γιατί η αποχή πάει στο πρώτο κόμμα και ότι η άποψη μου συντηρεί τον δικομματισμό. Φυσικά είναι δικαίωμα σου να κάνεις ότι θέλεις (δεν σε αναγκάζει κανένας να κάνεις τίποτα που δεν θέλεις) αλλά για πες μου δεν θα σε πίεζε για αλλαγή του εκλογικού νόμου (που πρωτίστως προτείνω) αν το τρίτο - με μικρή διαφορά από τα δύο πρώτα - κόμμα στην Ελλάδα σήμερα (άκυρο-λευκό-αποχή) γίνει πρώτο και με μεγάλη διαφορά;

    Τι από τα δύο συμβαίνει, έχεις ή καλύπτεις συμφέροντα ή μήπως είναι η αφέλεια -του πιπιλίζω την καραμέλα που μου μάθανε να λέω κάθε φορά που αναφέρετε το ακυρο, λευκό, αποχή- το γεγονός ότι σε εκφράζει αυτός ο εκλογικός νόμος (και πιθανόν ο δικομματισμός γιατί για κρυφοπασόκος μου φαίνεσαι);

    Τελικά εσύ τι μας προτείνεις δεν γράφεις. Είναι σαν να μας λες ότι δεν θέλεις δικομματισμό προερχόμενο από άκυρα και λευκά αλλά από πρόβατα.

    Και κάτι ακόμα, φιλικά δεν μπορείς να υπογράφεις όταν λες ότι ο αρθρογράφος λέει μπούρδες και βλακείες.
    Παρόλο το υφάκι σου σε ανάρτησα για να βλέπει ο κόσμος πως μιλάει κάποιος ο οποίος κάνει ή είναι πρόβατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου Ιπτάμενε Πειρατή, η αγωνία σου για την Ελλάδα μας είναι έντονη και έτσι χρειάζεται να είναι!
    Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αποδεικνύουν ότι έχουν στην καρδιά τους όλο το ελληνικό μεγαλείο να τους συντροφεύει στις μακρινές χώρες που τους φιλοξενούν...
    Αυτό το μεγαλείο που δεν είναι καθόλου εμφανές στη σύγρονη δημόσια εικόνα μας...
    Δεν τρέφω προσωπικά ελπίδες ότι κάποιο καλό εκλογικό ποσοστό ενός << καλού >> κόμματος θα αλάξει τίποτα πια.
    Η αγαπημένη μας χώρα θα αλλάξει μόνο αν αλλάξουμε εμείς!
    Αυτή είναι η αποψή μου.
    Η πιο καλή θεωρία ,δίχως συνείδηση, είναι καταδικασμένη.
    Τώρα και αυτό το θεωρώ λεπτομέρεια,
    στις εκλογές νομίζω,καλό είναι να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, με την αποχή μας.
    Δεν περιμένω να με εκφράσει κανένα κόμμα.
    Όμως σαν κοινό στίγμα, που είναι η μοιρασιά του πλούτου, με υποχρεώνει να επιλέγω ένα αριστερό κόμμα κάθε φορά.
    Καλό βράδυ στη χώρα της τουλίπας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μπουκάλι δεν έπρεπε να το ρίξει στο κανάλι ο άνθρωπος. Ερεπε μας το σπάσει στο κεφάλι, μπας και πάρουμε μπροστά. Η κατάσταση φίλε μου είναι μη αναστρέψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ stavrosn

    Φίλε Σταύρο,

    έχεις μεγάλο δίκιο σε πολλά απ'όσα λες.
    Πολλές φορές εμείς οι Έλληνες της ξενιτιάς σκεφτόμαστε περισσότερο την αγαπημένη που αποχωριστήκαμε γιατί απλά μας λείπει.

    Εμείς πρέπει να αλλάξουμε λέει πρώτα απ'όλα το μύνημα!

    Και η δική μου ψυχή φίλε Σταύρο αριστερή είναι αλλά άμα την βάλω σ'ένα κόμμα ή μέσα σε μια ιδεολογία (έναν -ισμό αν θέλεις) δυσανασχετεί θέλει να σπάσει το καβούκι να βγεί. Άποψη μου είναι ότι ποτέ δεν μπορεί να μας εκφράσει ένα κόμμα γιατί δεν μπορείς να μαντρώσεις ελεύθερα πνεύματα. Όπως ακριβώς δεν μπορείς να έχεις τους ίδιους νόμους για όλους τους ανθρώπους γιατί απλούστατα ο καθένας μας είναι διαφορετικός.
    Να γιατί τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι φίλε Σταύρο (αν και κάνω ένα μικρό διαχωρισμό και επιπλέον απευθύνομαι κυρίως στους δύο μεγάλους όταν μιλάω για λευκό και αποχή). Γιατί κανένας τους δεν κατανοεί την ανθρώπινη φύση και δεν προσπαθεί να την αναδείξει, παρά την θεωρεί ζωώδη και θέλει να την καθοδηγήσει...

    @ simpleman

    Το φοβάμαι και εγώ αυτό που λες με την μη αναστρεψιμότητα. Αλλά και εγώ όπως και εσύ με τις αναρτήσεις μας σε κάτι ελπίζουμε, αλλιώς προς τι ο κόπος;
    Πάντως όπως μου είπε χαρακτηριστικά και μια φίλη πρέπει ν'αρχίσουμε με το αλφάβητο, με το άλφα - την παιδεία. Μετά έχουνε ελπίδες κάποιοι να αναστρέψουν την κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι άνθρωποι που ακούνε πραγματικά τα λόγια, και πείθονται από αυτά, είναι λίγοι.
    Οι πολλοί άνθρωποι πείθονται, δυστυχώς, μόνο από τα γεγονότα και όχι από τα λόγια. Ευτυχώς, που υπάρχουν και αυτά, δηλαδή τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Ιπτάμενε

    Το εμφιαλωμένο γράμμα μου θύμισε την "Ψυχολογία του όχλου" του Λεμπόν και κάποια ελεγεία του Σόλωνα:

    Ο Σόλωνας μέμφεται τους Αθηναίους, γιατί ο καθένας τους χωριστά είναι πονηροί σαν την αλεπού, αλλά όλοι μαζί συμπεριφέρονται σαν κοπάδι. Γι αυτό και σκύβουν κάτω απ' την εξουσία διαφόρων τυράννων…

    Ο Λεμπόν λέει ότι χίλιοι σοφοί κάτω απ' την επήρεια των λόγων ενός δημαγωγού, μπορεί να κάνουν πράγματα του διανοητικού επιπέδου ενός ηλιθίου.

    Και κάπως έτσι εξηγείται το ότι ο θεωρητικά ευφυής ελληνικός λαός στην πολιτική του ζωή συμπεριφέρεται ως ιδανικός αυτόχειρας. Δίνει με όλη του την απλοχεριά στους μεγαλοαπατεώνες της πολιτικής και της υπόλοιπης διαπλεκόμενης συμμορίας τη δυνατότητα να λεηλατούν τη ζωή του. Κι ενώ σ' όλη την τετραετία διαμαρτύρεται, στις εκλογές σαν το σκύλο πηγαίνει και γλείφει τα χέρια που τον δέρνουν και τον ληστεύουν.

    Και βέβαια την απέραντη θλίψη μου για το αποκαρδιωτικό αυτό φαινόμενο την εκφράζω με σχολαστική συχνότητα στα γραφόμενά μου. Αλλά φευ οι φωνές αυτές χάνονται μέσα στον ορυμαγδό των ΜΜΕ και των αλληλοκαλυπτόμενων απατεώνων πάσης, σχεδόν, αποχρώσεως….


    παπα-Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολυλογάς ο συγγραφέας...
    αλλά έχω μια απορία...
    αφού δεν την αντέχει την Ελλάδα...τότε γιατί τον ενδιαφέρει;

    μας πονά κάτι που αγαπάμε και δεν μπορούμε να το έχουμε!

    κι επειδή έχω κάνει και γω λίγα χρονάκια κάπου 3.500 μίλια μακριά από την Ελλάδα...
    τούτο μόνο έχω να πω...

    πέρα από τα γράμματα φίλε, έλα εδώ στην πατρίδα και με την καθημερινή σου στάση ζωής μπορείς να αλλάξεις πολλά!

    ιδού η Ρόδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ανώνυμε

    έτσι είναι και όπως δηλώνει ο Γιάννης πιο κάτω με τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια μπορούμε να κάνουμε κάτι.
    Αλλά και τα γεγονότα μπορείς χάρη μιας πολιτικής προτίμησης να παραβλέψεις... Τρανταχτή απόδειξη τα ιστολόγια ευρείας κατανάλωσης και τα σχόλια που διαβάζουμε στις αναρτήσεις τους...


    @ Παπα-Ηλία

    Τι να πω; Τα λες πιο ωραία από ...τον φίλο που έγραψε το γράμμα. Όπως πάντα ο λόγος σου βρίσκει κέντρο!


    @ Φίλε Γιάννη,

    Ο πολυλογάς μπορεί να ήθελε να πει και άλλα... Αλλά δεκτή αυτή η άποψη σου. Ζητώ συγνώμη ...από μέρους του αν σε κούρασα!

    Ναι φυσικά μας πονά κάτι που δεν έχουμε. Όπως γράφω και στο άλλο μου σχόλιο: Πολλές φορές εμείς οι Έλληνες της ξενιτιάς σκεφτόμαστε περισσότερο την αγαπημένη που αποχωριστήκαμε γιατί απλά μας λείπει.

    Όσο για το τελευταίο που λες, δεν απέκλεισα ποτέ ένα γυρισμό και συμφωνώ ότι είναι πιο σωστός τρόπος από ένα απλό γράμμα. Όμως ελπίζω να μην υπονοείς ότι δεν έχω το δικαίωμα να γράψω αυτό το γράμμα επειδή έχω φύγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά
    και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά
    εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά
    σάμπως φταις κι εσύ καημένη
    και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιά

    Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ
    και βαθιά σ' ευχαριστώ
    γιατί μ' έμαθες και ξέρω
    ν' ανασαίνω όπου βρεθώ
    να πεθαίνω όπου πατώ
    και να μην σε υποφέρω

    Αχ Ελλάδα θα στο πω
    πριν λαλήσεις πετεινό
    δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι
    μ' εκβιάζεις μου κολλάς
    σαν το νόθο με πετάς
    μα κι απάνω μου κρεμιέσαι...

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την καλησπέρα μας και σε σ'εσένα αγαπήτη μας kerato. Μας έλειψε η αχτίδα φωτός που έχουν τα σχόλια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εγγραφή μέσω email

Enter your email address:

Blog Widget by LinkWithin