Το τελευταίο γνωμικό που κατατέθηκε

Ο Χρύσιππος ο Σολεύς είπε: " "Θα συμπεραίναμε στην περίπτωση ενός όμορφου σπιτιού ότι χτίστηκε για τους ιδιοκτήτες τους και όχι για ποντίκια. Οφείλουμε επομένως, με τον ίδιο τρόπο, να θεωρούμε το σύμπαν σαν το σπίτι των θεών.""

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Η γενιά των ... πόσων ευρώ είπες;

Αν δεν το καταλάβατε όλα γίνανε για το όνομα "γενιά των 700 ευρώ". Μπούχτισε ο κόσμος με την καραμέλα και έτσι ο Φορομπήχτης είπε να το κάνει: "Η γενιά των 630 ευρώ" φυσικά μεσούσης περιόδου ακρίβειας. Ξέρετε ντε, αυτής που όλα αυξήθηκαν λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, και τώρα που έπεσε το πετρέλαιο ξεχάσανε να τα επαναφέρουν εκεί που ήταν...
Όσο για κάποιους που λέγανε: "μα καλά σ'όλα ανεβαίνουν οι τιμές, οι μισθοί γιατί παραμένουν στάσιμοι; "
Ορίστε φάτε την και εσείς: άκου στάσιμοι, κατεβαίνουν κιόλας, άμα λάχει. Αμ, πως;
Πως μας την φέρανε πάλι έτσι; Το φυσάω και δεν κρυώνει.
Μιά απορία μόνο ρε παιδιά: Πως θα καταφέρουν πάλι τα τσακάλια να μας πουν ότι ο πληθωρισμός κυμαίνεται γύρω στο 4%;;;

5 σχόλια:

  1. Γεια σου Ιπτάμενε Ολλανδέ... Είπα να drop by για να αφήσω το σχολιάκι μου στους αναγνώστες μου... Σήμερα μου επισήμανε μια φίλη το που μπορώ να δω το ντοκυμαντέρ που αναφέρεσαι και που είχα χάσει - ίσως βοηθήσει και όσους φίλους μας το έχουν χάσει...

    Θα τα λέμε!

    Ν.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όντας το πρώτο σχόλιο μου είχα λίγο τρακ... :)

    Ο σύνδεσμος ακολουθεί!

    http://video.google.com/videoplay?docid=302678542173495794

    Ν.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κάτι international που έγραψα στο facebook...

    While politicians in Greece are stepping down from Ministries having millions of Euros in their bank accounts through illegal transactions, Greeks (we the people) are trying to survive in Greece with 700 Euros. At the same time is one of the most expensive countries in its products world-wide... And at the same time Greeks suffer from ever-growing tax rates - especially those who have low incomes.

    So do you think Medea and Greece have something in common? Maybe both struggle their children if you know what I mean...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε καλώς τον...
    Καλός ο σύνδεσμος σου μια που δεν το έχω δει και έγινε και τόσος ντόρος.
    Το πρόβλημα είναι ηθικό όπως πολύ σωστά λέει ο Κούλογλου. Ηθικό γιατί οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα έχουν ξεχάσει τις κοινωνικές παροχές. Όπως έχει γράψει ένας καλός αρθρογράφος: Η κυβέρνηση φέρεται σαρδαναπαλικά και αμοραλιστικά.
    Αλλά υπάρχει και μια άλλη διάσταση στο πρόβλημα. Είμαστε μέρος του προβλήματος γιατί δυστυχώς είμαστε πολύ υλιστικός λαός. Και κατά την άποψη μου όχι μόνο η κυβέρνηση άλλα και εμείς φερόμαστε έτσι.
    Τελικά σαν να έχει δίκιο ο μακαρίτης αστειάτορας George Carlin (αλλάγμένο για την περίσταση) "δεν θα μ'ακούσετε να λέω politicians suck. Δεν πέφτουν από τον ουρανό αυτοί οι άνθρωποι, προέρχονται από ελληνικές οικογένειες, ελληνικά σχολεία, ελληνικά πανεπιστήμια, ελληνικές εκκλησίες και ελληνικές επιχειρήσεις και τους ψηφίζουν έλληνες πολίτες. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να παράγει το σάπιο σύστημα μας. Σκουπίδια μπαίνουν, σκουπίδια βγαίνουν. Όσο έχουμε εγωϊστές και ανίδεους πολίτες, θα έχουμε εγωιστές και ανίδεους πολιτικούς. Maybe public sucks..."
    http://www.youtube.com/watch?v=0u6lCBnRoHQ
    Για να λέμε την σκάφη σκάφη αλλά και τα σύκα σύκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω...

    Μου θυμίζει το "αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε τον εαυτό σου" που είπε κάποιος διάσημος (ποτέ δε θυμάμαι ποιος... :) )

    Πάντως αν κάποιος ενδιαφέρεται ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει και την προσπάθεια του Κούλογλου που μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα:

    http://www.rwf.gr/next1-new.php?iddd=36

    N.L.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εγγραφή μέσω email

Enter your email address:

Blog Widget by LinkWithin