Το τελευταίο γνωμικό που κατατέθηκε

Ο Χρύσιππος ο Σολεύς είπε: " "Θα συμπεραίναμε στην περίπτωση ενός όμορφου σπιτιού ότι χτίστηκε για τους ιδιοκτήτες τους και όχι για ποντίκια. Οφείλουμε επομένως, με τον ίδιο τρόπο, να θεωρούμε το σύμπαν σαν το σπίτι των θεών.""

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

The 7 Holy Virtues

Ranked in ascending order of sanctity, the seven holy virtues are:

* Chastity Αγνότητα,(Latin, Castitas) (purity, opposes Lust, Latin Luxuria) —
Embracing of moral wholesomeness and achieving purity of body and thought through education and betterment.

* Temperance Μετριοπάθεια, (Latin, Temperare) (self-control, opposes Gluttony, Latin Gula) —
Practicing self-control, abstention, and moderation.

* Charity Φιλανθρωπία, (Latin, Liberalitas) (will, generosity, opposes Greed, Latin Avaritia) —
Generosity. Willingness to give. A nobility of thought or actions.

* Diligence Επιμέλεια, (Latin, Industria) (ethics, opposes Sloth, Latin Acedia) —
A zealous and careful nature in one's actions and work. Decisive work ethic. Budgeting one's time; monitoring one's own activities to guard against laziness.

* Patience Υπομονή, (Latin, Patientia) (peace, opposes Wrath, Latin Ira) —
Forbearance and endurance through moderation. Resolving conflicts peacefully, as opposed to resorting to violence. The ability to forgive; to show mercy to sinners.

* Kindness Καλοσύνη, (Latin, Humanitas) (satisfaction, opposes Envy, Latin Invidia) —
Charity, compassion, friendship, and sympathy without prejudice and for its own sake.

* Humility Ταπεινοφροσύνη, (Latin, Humilitas) (modesty, opposes Pride, Latin Superbia) —
Modest behavior, selflessness, and the giving of respect. Giving credit where credit is due; not unfairly glorifying one's own self.

5 σχόλια:

  1. to blog sou mou to susthse o gnwstos kai mi eksaireteos Hlias...
    To mati mou epese s'auto to post kai mou 'rthe sto mualo kati allo...
    rikse mia matia edw:http://www.churchofsatan.com/home.html sta ennia satanika amarthmata.
    Min tromazeis ap' to eidos tis istoselidas. apla to brika endiaferon...
    Tha se diavazw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου κέρατο,

    το βρήκα το site μετά από λίγο ψάξιμο http://www.churchofsatan.com/Pages/Sins.html
    το διάβασα προσεκτικά και μπορώ να πω ότι βρήκα μερικά πράγματα ενδιαφέροντα (σαν τροφή για σκέψη) αλλά με πάρα πολλά διαφωνώ.
    Πάντως πραγματικά δεν είναι "τρομακτικό". Πολύ φοβάμαι όμως ότι κρύβει παγίδες.
    Για παράδειγμα, παγίδες κατά την άποψη μου κρύβονται στο 1 ,3 και 9. Το 5 είναι αντίφαση στο ίδιο το site και τέλος τι έχεις να πεις για τα λεφτά (200$ για εγγραφή), τις διαφημίσεις;
    Θα ήθελες μήπως να το συζητήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να το συζητήσουμε...
    Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ από την πρώτη φορά που διάβασα την ιστοσελίδα κράτησα και κρατάω επιφυλακτική στάση. Θεωρώ ότι σε πολλά τα λέει καλά, αλλά έχω την αίσθηση ότι διακινδυνεύει ισορροπίες που εγώ τουλάχιστον έχω διδαχτεί ότι κρατούνται με άλλους τρόπους. Απλώς όπως λες κι εσύ το θεωρώ "τροφή για σκέψη" και συζήτηση και σου το ανέφερα για να δώσω "κλώτσο να γυρίσει" και κουβέντα ν' αρχινίσει!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α! και κάτι σχετικά με τα χρήματα που ανέφερες για το σάιτ αυτό...
    Δε μου κάνει εντύπωση. Τα 200€ που λες, τα θεωρώ δικλείδα ασφαλείας για ν'απομακρύνονται οι "ασόβαροι"
    Με τις διαφημίσεις δεν ασχολούμαι σε κανέναν τομέα. Τίποτα δεν έχει γλυτώσει απ' αυτές. Ακόμα και οι μπλόγκερς βάζουν πια, "για να κερδίσουν και κάτι" απ' τη σελίδα του ο καθένας.
    Είμαστε σκλάβοι του χρήματος κι αυτή είναι η κατάρα απ'την οποία δε θα ξεφύγουμε ποτέ, έτσι όπως τα βλέπω εγώ τα πράμματα...
    Σ'έπρηξα. Φτάνει για σήμερα. Τα ξαναλέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν για τα χρήματα.
    Ας πούμε ότι έχεις δίκιο όπως για τις διαφημίσεις (που όμως εγώ και εσύ δεν έχουμε - Συγνώμη αλλά κρυφοκοίταξα το site σου...).
    Γιατί είπες ότι το κάνει; Για να απομακρύνονται οι "ασόβαροι"; Δεν θα έπρεπε τότε να το ονομάσει κάπως αλλιώς; Ένα όνομα που θα το έκανε ας πούμε προσιτό μόνο στους "σοβαρούς"; Αυτό το όνομα είναι στην ουσία κράχτης. Απλώς σκέψου πόσοι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από την εκκλησία.
    Γενικά νομίζω ότι είναι σοφό στη ζωή να αποφεύγεις τα τρανταχτά ονόματα (εδώ το όνομα του site) και ότι ακολουθεί ο πολύς ο κόσμος. Έχεις μέσα σου μια πολύ μεγάλη δύναμη, που ονομάζεται δύναμη ελευθερίας, σου δόθηκε (σίγουρα, γιατί δεν την αποκτάς με προσπάθεια) αλλά έχει ένα κόστος, να την χρησιμοποιείς σωστά (πράγμα δύσκολο). Και αυτό την κάνει φορτίο ασήκωτο, το οποίο συνήθως ασυνείδητα (γιατί δυστυχώς ακόμα κοιμόμαστε) θέλουμε να το ξεφορτωθούμε πολύ εύκολα. Στον πρώτο τυχόντα, αρκεί να μας πει τι πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε ήσυχοι να συνεχίσουμε τον "ύπνο". (Όπου στο ύπνο βάλε ότι θέλεις, πχ ναρκωτικά, διασκέδαση, κοκ)(Και στον πρώτο τυχόντα, βάλε θρησκεία, κυβέρνηση κοκ)
    Δυστυχώς σπαταλάμε το μεγαλύτερο δώρο που μας έχει γίνει αλόγιστα...
    Οπότε, για να μην ξεφύγω από το θέμα της συζήτησης γιατί θέλεις να βρεις εκεί την απάντηση; Δηλαδή κάπου αλλού, αφού είναι μέσα σου;

    Αλλά πες ότι ψάχνεις και δεν ξέρεις να διακρίνεις (τα τρένα από τα κουνέλια που έλεγε και ένας καθηγητής μου) Πας στο site και βλέπεις τη Νο 1, θανάσιμη αμαρτία: 1. Stupidity—The top of the list for Satanic Sins. The Cardinal Sin of Satanism. It’s too bad that stupidity isn’t painful. Ignorance is one thing, but our society thrives increasingly on stupidity. It depends on people going along with whatever they are told. The media promotes a cultivated stupidity as a posture that is not only acceptable but laudable. Satanists must learn to see through the tricks and cannot afford to be stupid.
    Τώρα, τι σου λέει αυτό εσένα; Φυσικά και κανένας δεν θέλει να είναι ηλίθιος!!! Αυτό νομίζω ότι φτάνει. Αλλά άμα θέλεις συνεχίζω μια που πήρα φόρα...Πές μου ειλικρινά, κοιτώντας τον εαυτό σου, εσύ δεν έχεις κάνει και δεν συνεχίζεις να κάνεις ηλιθιότητες στη ζωή σου; και κοιτώντας τους άλλους (όλους ανεξαιρέτως) αυτοί δεν κάνουν;
    Οκ πες ότι ούτε αυτό φτάνει. Που πατάει ο "έξυπνος" για να μας πείσει; Καταρχήν σε εφυολογήματα (It’s too bad that stupidity isn’t painful) Δεύτερον σε κοινοτοπίες σωστές φυσικά - πως αλλιώς θα μας πείσει;(1. our society thrives increasingly on stupidity, 2. The media promotes a cultivated stupidity, 3. Satanists must learn to see through the tricks, 4. you cannot afford to be stupid). Τέλος, και εδώ είναι η αληθινή μαγκιά κατά την άποψη μου, πατάει σε κάτι που δεν αναφέρει αλλά εννοείται: Στην εξυπνάδα! Σίγουρα όλοι θεωρούμε τον εαυτούλη μας λίγο πιό έξυπνο από τους άλλους γιατί άλλωστε τα τόσα πολλά τεστ εξυπνάδας; Αλλά όχι μόνο αυτό αλλά το θεωρούμε και αρετή! (εδώ κολλάει και ο ύπνος που σου έλεγα παραπάνω). Ο Χριστός έλεγε μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι - γιατί άραγε; Γιατί δεν έχουνε προβλήματα. Όλα μας τα προβλήματα ξεκινάνε από την δήθεν εξυπνάδα μας. Προσπαθώντας να αποφύγουμε κάτι που έρχεται στο δρόμο μας με την εξυπνάδα μας, τότε το κάνουμε δύσκολο. Και ίσως να λειτουργούσε, αλλά αποδεδειγμένα κανένας δεν είναι έξυπνος και αν δεν πιστεύεις εμένα, αλλά και την εμπειρία σου (βλ. παραπάνω), τότε πίστεψε τον σοφό λαό που λέει: "το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται". Ο Σωκράτης έλεγε: "ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα", γιατί άραγε, ειδικά αυτός που το μαντείο των δελφών έλεγε ότι είναι ο σοφότερος; Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να μάθεις κάτι. Ο Λάο Τσε έλεγε ότι ένας που λέει ότι ξέρει δεν μπορεί να γίνει μαθητής του γιατί είναι σαν γεμάτο ποτήρι τσαγιού, πως θα μπορέσει να το γεμίσει αυτός άν πρώτα δεν αδειάσει;
    Γιαυτά και για πολλά άλλα θεωρώ την πρώτη αμαρτία των Σατανιστών, απλώς την πρώτη μ@κ@κί@...
    Α! Για πες μου τώρα, ποιός έπρηξε, ποιόν; ;-)
    ΥΓ. Το σκλάβοι του χρήματος θα το συζητήσουμε άλλη φορά! (απλώς να ξέρεις ότι διαφωνώ χαχαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εγγραφή μέσω email

Enter your email address:

Blog Widget by LinkWithin