Το τελευταίο γνωμικό που κατατέθηκε

Ο Χρύσιππος ο Σολεύς είπε: " "Θα συμπεραίναμε στην περίπτωση ενός όμορφου σπιτιού ότι χτίστηκε για τους ιδιοκτήτες τους και όχι για ποντίκια. Οφείλουμε επομένως, με τον ίδιο τρόπο, να θεωρούμε το σύμπαν σαν το σπίτι των θεών.""

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δευτεραπριλιά και ανιχνευτής ψεύδους

Σήμερα δεν λέμε ψέμματα. Τα είπαμε όλα εχθές (δες αν θέλεις και αυτό το ποίημα). Έτσι είναι και όλες οι ημέρες που τους έχουμε δώσει ονόματα για να μπορούμε να ξεχνάμε όλες τις άλλες αυτό που μας καλεί να θυμόμαστε η συγκεκριμένη. Τι θυμηθήκαμε χθες λοιπόν που όλες τις άλλες ημέρες ξεχνάμε; ότι λέμε ψέμματα. Πόσο συχνά άραγε; Χιλιάδες μικρά "αθώα" ψεματάκια καθημερινά. Βγαίνουν σαν από μόνα τους, αβασάνιστα για να δικαιολογήσουν τον φόβο μας, τον καθωσπρεπισμό μας, την εικόνα που φτιάχνουμε για τον εαυτό μας, τις επιθυμίες μας, τις ανάγκες μας, τα όνειρα μας. Και δεν τους δίνουμε παρά μια φευγαλέα σημασία που ξεθωριάζει και χάνεται ακριβώς την επόμενη στιγμή, με το επόμενο ψέμα...

Το βίντεο που ακολουθεί, πραγματικά έξυπνο και αστείο, μου θυμίζει τα παραπάνω. Είναι ένα φιλμ μικρού μήκους από τον Paul Emerson του 2011 με αρκετά βραβεία και τον τίτλο: "Ανιχνευτής ψεύδους".

11 σχόλια:

  1. Ξέρεις σκεφτόμουνα σήμερα, τι θα γινόταν αν υπήρχε και το αντίθετο της Πρωταπριλιάς. Δηλαδή αν όλοι, για μια μέρα, έπρεπε να λέμε την αλήθεια. Φρίκη μου φαντάζει και μόλις μου απέδειξες το γιατί !

    Σε χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μ,
    φρίκη;
    Μην στεναχωριέσαι όμως, ας κάνουμε την αρχή και θα το συνηθίσουμε και αυτό... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιπτάμενε αν με ρωτησεις τι κανω τωρα, θα απαντησω:
    μελετάω.....
    :)
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Πεταλούδα,
    κάτι ήξερα και έσβησα το σχόλιο μου (ήταν η γνωστή φωτογραφία του Τζακ...). Τελικά την αλήθεια έλεγες!!! Μελετούσες!!! Ποιος φούρνος γκρεμίστηκε; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να γελάμε λίγο και με τα χάλια μας, i am love ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εγγραφή μέσω email

Enter your email address:

Blog Widget by LinkWithin