Το τελευταίο γνωμικό που κατατέθηκε

Ο Χρύσιππος ο Σολεύς είπε: " "Θα συμπεραίναμε στην περίπτωση ενός όμορφου σπιτιού ότι χτίστηκε για τους ιδιοκτήτες τους και όχι για ποντίκια. Οφείλουμε επομένως, με τον ίδιο τρόπο, να θεωρούμε το σύμπαν σαν το σπίτι των θεών.""

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Και τώρα ΕΙΔΗΣΕΙΣ!


Οι διανοούμενοι αλλά και η πλειοψηφία των απλών ανθρώπων παρακολουθούν από τα μέσα ενημέρωσης, σαν να επρόκειτο για παραλλαγές του ίδιου "show", τόσο την πολιτιστική τους θεματολογία, όσο και τις διεθνικές αντιπαραθέσεις. Intellectuals, like the majority of people, observe through the mass media both cultural topics and international antagonisms. Just like it were different scenes of the same "show".
Ταυτόχρονα, ο πολιτισμός που αναπτύσσει κάθε λαός μέσα στα εθνικά του όρια, ακόμα και όταν είναι εξαγώγιμος, αδυνατεί να φέρει ουσιαστικά τους λαούς πιο κοντά στην αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό. At the same time, the culture each nation develops inside its borders, even if it's exportable, is unable to bring nations closer to understanding and respecting each other.
Τα τραγούδια των Beatles, η ζωγραφική του Goya, οι στίχοι του Αριστοφάνη, η βία, οι σκοτωμοί, οι τραγωδίες, εναλλάσσονται μέσα στο γυάλινο Colosseum της απαρχής της τρίτης χιλιετίας. The Beatles' songs, Goya's paintings, Aristophanes' lyrics, killings, tragedies, all mix inside the glass colosseum of the beginning of the third millennium.
Η βία μέσα από την οθόνη μοιάζει έτσι ανώδυνη σαν ένα παιχνίδι. Ο εκπρόσωπος κάθε έθνους μέσα στην ασφάλεια του "δικού του" "γυαλιού" συμμετέχει στο παιχνίδι. Violence through the screen seems this way to be innocent like a game. The representative of each nation, inside the security of "his" "glass" participates in the game.
Στο τέλος όμως, όταν πια η βία φτάσει στο κατώφλι της καθημερινότητάς μας ο "πυροβολισμός" θα ακουστεί εκκωφαντικός. However, at the end, when violence has reached the steps of our daily life, the "shot" sounds deafening.
Όπως δηλαδή συμβαίνει παντού στ' αλήθεια. Just like in reality.






Το βίντεο έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα ανθρώπων και το βρήκα σε ένα μη ενεργό ιστολόγιο (Τυπογραφικό λάθος). Το κείμενο που παρέθεσα είναι από την ιστοσελίδα των δημιουργών.
Ακολουθούν Οι Ειδήσεις. 



4 σχόλια:

  1. "Η βία μέσα απ΄την οθόνη μοιάζει σαν παιχνίδι" γι' αυτό κανείς δε δίνει σημασία, έχει αποκτήσει ανοσία στη θέα της, έχει εθιστεί στις "δόσεις" που το γυάλινο κουτί προσφέρει και μπορώ να πω πως όταν δεν πάρει την καθημερινή δοσολογία παθαίνει σύνδρομο στέρησης..
    γι' αυτό δεν βλέπω τηλεόραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνε χρόνια που το χαζοκούτι έχει βγει από την ζωή μου. "Διαβάζω" όμως τον εκνευρισμό των ανθρώπων που παρακολουθούν. Και πραγματικά ισχύει αυτό που λες με το σύνδρομο στέρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζική αφύπνιση, μαζική ανάπτυξη της συνειδητότητας, μαζική καλυτέρευση της ποιότητας ζωής..

    Ουτοπία στα μυαλά ολίγων που δέν έχουν εθισμό με εξουσία και άλλα τέτοια χαζά..

    λέτε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να ακούμε τέτοια "μυστήρια"?

    καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από το στόμα σου και στο θεού το αυτί, τρελέ!
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εγγραφή μέσω email

Enter your email address:

Blog Widget by LinkWithin