Το τελευταίο γνωμικό που κατατέθηκε

Ο Χρύσιππος ο Σολεύς είπε: " "Θα συμπεραίναμε στην περίπτωση ενός όμορφου σπιτιού ότι χτίστηκε για τους ιδιοκτήτες τους και όχι για ποντίκια. Οφείλουμε επομένως, με τον ίδιο τρόπο, να θεωρούμε το σύμπαν σαν το σπίτι των θεών.""

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Carts of Darkness


 
Είδος: Ντοκυμαντέρ
Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: English (press close cations button)
Χρονολογία: 2008 , CAnada
Σκηνοθεσία: Murray Siple
Διάρκεια: 59'




Murray Siple's feature-length documentary follows a group of homeless men who have combined bottle picking with the extreme sport of racing shopping carts down the steep hills of North Vancouver. This subculture depicts street life as much more than the stereotypes portrayed in mainstream media. The film takes a deep look into the lives of the men who race carts, the adversity they face and the appeal of cart racing despite the risk. Shot in high-definition and featuring tracks from Black Mountain, Ladyhawk, Vetiver, Bison, and Alan Boyd of Little Sparta.

Ένα απίστευτο ντοκιμαντέρ που διεισδύει στις ζωές άστεγων στο Βανκούβερ του Καναδά. Ο Murray σχεδόν παράλυτος μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1996, βρήκε το κουράγιο να συνεχίσει να κάνει αυτό που έκανε και πριν το ατύχημα: να γυρίζει ντοκιμαντέρ. Ακολουθεί αυτούς τους ρακοσυλλέκτες (γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο) και μας δίνει μια αληθινή εικόνα της ζωής τους και των σκέψεων τους διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται από τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Το ντοκιμαντέρ είναι απλά καταπληκτικό, πλαισιωμένο από πολύ καλή μουσική και πάνω απ' όλα ανθρώπινο. Το δε τέλος της ταινίας, όπου ο σκηνοθέτης θέλοντας να εκτιμήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν αυτοί οι άνθρωποι και γνωρίζοντας ότι δεν θα δεχόντουσαν κάτι άλλο από ένα πακέτο τσιγάρα με έκανε να κλάψω σαν μικρό παιδί. Μια ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε...

4 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον φαίνεται.Δεν ξέρουμε Αγγλικά ρε να πάρει όμως:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ, ωχ μετάφραση μου μυρίζει πάλι! Θα δούμε γιατί ο χρόνος με πιέζει, έρχεται και ένας φίλος από το Ελλάντα και σου χρωστάω και μία απάντηση... Δεν υπόσχομαι τίποτα αυτήν τη φορά! έμαθα το μάθημα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό. Επειδή όμως καλομάθαμε με το προηγούμενο και τους υπότιτλους θα σε κουράσουμε πάλι Ιπτάμενε. Συγχαρητήρια για τις αναρτήσεις σου. Προσφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φώντα καταρχήν καλωσόρισες.
    Να σου πω την αλήθεια την έψαξα γιατί αξίζει. Δεν έχει ανέβει όμως στο YouTube και είναι και καινούργια ταινία. Επιπλέον ο άνθρωπος την δίνει δωρεάν για να την δεις, οπότε γαϊδουριά να την ανεβάσω στο YouTube. Ήθελα τουλάχιστον να κάνω ένα 3-5λεπτο με ότι θεωρούσα πιο σημαντικό αλλά δεν μπορώ να το κατεβάσω για να βάλω υπότιτλους. Οπότε τζίφος και ευτυχώς εδώ που τα λέμε... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εγγραφή μέσω email

Enter your email address:

Blog Widget by LinkWithin